29-05-11

Idag blev det en ridtur ute på ridbanan.
Hon kändes lite jobbig idag faktist. Lite hetsig och kanske lite lat(?)
Försökte ändå jobba med mycket öppnor och skänkelvikningar för att få henne lösgjord. Men om jag ska vara ärlig så tyckte jag inte att jag kom någon vart alls när jag red idag. Men sånna dagar har man också.
Skritt bakdelsvändningarna och ryggningarna var i alla fall jättebra, så allt gick ju inte dåligt! =)
28-05-11

Nu har äntligen skolan börjat lugna ner sig en aning och jag har börjat räkna ner dagarna!

Trimmade henne i onsdags. Traven kändes sjukt bra men det var inget jag fick gratis kan jag säga. Salsa tyckte att det var mycket bekvämare när hon fick skrutta runt ute i skogen en hel vecka så vi har haft väldigt delsa åsikter angående våra ridturer nu dom senaste gångerna.
I torsdags red vi ut barbacka och sedan stog vi ute i hagen i det fina vädret och myste lite.
Igår var det bal på skolan så då fick salsa passa på att vila.
Idag blir det nog att trimma ute i skogen. Intervallträning kanske.? :)

21-05-11

I veckan har Salsa fått tagit det lugnt.
Hon har mest fått gått ute i skogen och luffsat på. Ibland kan det nog behövas en vecka med lite vila.
Idag sed jag över bron och busade lite på travbanan. Det gick lite väl fort då och då men det var sjukt roligt.
Det tyckte nog salsa med för när jag skulle börja ta tillbaka henne efter första galoppen så studdsadehon till, gjorde liksom en mini-bock, och eftersom att Jag bara hade ridskor på mig och hade dressyrsadel så flöööög jag, men höll mig kvar dock! Haha hon är så rolig ibland.
Hon var så himla gosig idag också. Hon kanske tycker att jag har varit där för lite i veckan..?
Hon får nog klaga på skolan hon med! ;D

10-05-11

Ja, uppdateringen har varit minst sagt dålig på senaste, men det är så mycket i skolan just nu. Är så sjukt less!

Sen sist har dte hänt en del;
Helgens tävlingar gick bra! Lördagen red jag la:3. Fick 66% och kom 3a :)
På söndagen strök jag mig i la:4 då jag ville spara krutet till msv-debuten.
Jag red jättedåligt i början av msv C:1. Tror jag låg ända nere på 45% Efter några moment men jag var så sjukt nervös att jag bara åkte. Men sedan skärpte jag till mig och började rida. Det gick såklart mycket bättre och vi slutade på dryga 60%!
Är supernöjd med debuten och salsa vad grym :D


Tänkte ladda upp lite nya bilder men av någon anledning så går det inte :(

05-05-11

I tisdags och i onsdags var det IA träning

tisdag

Jobbade först med öppna,volt, sluta efter långsidan. Det gick ganska bra men slutan gick lite segt.
Hon blev även lite för låg i vänstervarvets öppna och volt. Då fick jag jobba mer på att få upp henne i formen och ändå rida på framåt.

Vi gjorde det ganska många gånger för att få in den rätta känslan. Efter det fick vi öva enkla byten, först på volt och sen även på rakt spår. Det är lite svårt att få henne att kliva på och slappna av i skritten, och sedan fatta ny galopp rakt på rakt spår. Fick ett bra tips om att brädda och lägga ner handen väldigt mycket, då jag nästan "drar henne bakåt" när jag bryter av. Då gick detr mycket bättre och hon låg kvar finare i formen.


Onsdag

Idag fick jag börja med galoppen och gjorde lite tempoväxlingar då jag inte tyckte att hon svarade så bra för min skänkel. Sedan fick jag bortsätta träna med enkla bytena då det är det som krånglar en aning. Jag fick också rida efter fyrkanten och galoppera på i stor galopp i högervarvet med lite förvänd sluta tanke för att få koll på bogarna. Det gick lite trögt i början och fick lite omslag bak men sedan fick vi till det.
Vi kollade även av att hon var uppmärksam och gjorde ungefär samma sak i början. När jag sedan bröt av hade hon mycket bättre tryck i traven också.Tycker att hon har kännts fin båda dagarna. Hon blir lite segare såhär på våren. Men det är bara att kämpa på.

I morgon ska Stefan rida Salsa. Jag vet inte vad han ska hitta på alls :D

01-05-11

Igår red jag ut i skritt, trav och galopp. Blev en liten tur bort mot Hov, ett par gånger upp för backen till masten i skritt vilket hon tyckte var ytterst jobbigt :)

Idag red Jenny. Hon skulle egentligen hoppa, men då var det löshoppning i ridhuset så hon red på framhoppningen och gjorde lite byten över bom. Hon var mycket duktig som jag förstog. :DJenny hoppar. Bilderna är från i sommras :)RSS 2.0